LOS MEDANOS COLLEGE ASSOCIATED STUDENTS SENATE MEETING AGENDA

DATE: 10/31/16 TIME: 1:00 pm – 3:00pm LOCATION: L-106

***Please consider: All proposals should be discussion items prior to submission for action as this will allow the board to make better-informed decisions.

Officers: President: Israel Castro Cortez, Vice-President: Natasha Garcia, Treasurer: Eliacin Velazquez, Commissioner of Campus Events:

Angela Lee, Publicity and Outreach: Vacant

Senators: Tabitha Romero-Bothi, Nilton Serva, Jessica Havelhorst, Jean Carlos Alvarado

Student Representatives: Appointed

Advisor: John Nguyen

Minute Taker: Amata Abatcha

CURRENT ITEMS						
Item#	Topic/Activity	Lead	Time	Outcome		
1.	Call to Order	I. Cortez	1 min.	Information		
	Establishment of Quorum: Roll Call		1:00-1:01			
2.	Approve:	I. Cortez	4 min.	Information/Discussion/		
	a) Agenda: Approval		1:01-1:05	ACTION		
	b) Minutes: Approval of 10.24.16 minutes					
	Business: Reports					
3.	Public Comment: Reserved for members of the public to address the Senate and	I. Cortez	5 min.	Information		
	Senators may respond as summarized below: (no more than 2 minutes on each item)		1:05-1:10			
	* Senators may briefly respond to statements made or questions posed by persons					
	making public comment;					
	* The public may ask question for clarification or make a brief announcement;					
l l	provide a reference to senate or other resources for factual information; request					
	senate to report back to the public at a later meeting; and/or request an agenda item					
	for future agenda.					
	(Government Code Section 54954.2(a))					
4.	Officers & Senators Reports/ Updates	I. Cortez	15 min.	Information/Discussion		
	At this time Officers & Senators will give their weekly report.		1:10-1:25			
5.	Advisor Report	J. Nguyen	5 min.	Information/Discussion		
	At this time the Advisor will give his weekly report.		1:25-1:30			
6.	Committee Reports	I. Cortez	15 min.	Information/Discussion		
	Senate members will report decisions and discussions that were made in their		1:30-1:45			
	respective committee (s).					

LOS MEDANOS COLLEGE ASSOCIATED STUDENTS SENATE MEETING AGENDA

DATE: 10/31/16 TIME: 1:00 pm – 3:00pm LOCATION: L-106

***Please consider: All proposals should be discussion items prior to submission for action as this will allow the board to make better-informed decisions.

	Old Business			
7.	Local Discounts	N. Garcia	10 min.	Information/Discussion
	The Senate will discuss the updates on how we will facilitate lower prices for LMC		1:45-1:55	
	Students at local businesses by connecting to our local businesses.			
8.	<u>Subcommittee</u>	I. Cortez	10 min.	Information/Discussion/
	The Senate will revisit the details on creating a subcommittee for the purpose of		1:55-2:05	ACTION
	furthering developing and discussing the details for future events and activities.			
	New Business			
9.	LMCAS Advertisement	I. Cortez	15 min.	Information/Discussion
	The board will discuss a proposal for creating a short video describing the roles of		2:05-2:20	
	LMCAS.			
10.	White House Health Campus Challenge	I. Cortez	25 min.	Information/Discussion/
	The White House, Department of Health and Human Services, and the Department of		2:20-2:45	ACTION
	Education are engaging colleges across the country to increase efforts to reach the			
	uninsured. The Senate will discuss LMC participation.			
11.	Adjournment or Continue	I. Cortez	1 min.	Information/Discussion/
			2:45-2:46	ACTION