LOS MEDANOS COLLEGE ASSOCIATED STUDENTS SENATE MEETING AGENDA

DATE: 9/26/16 TIME: 1:00 pm – 3:00pm LOCATION: L-106

***Please consider: All proposals should be discussion items prior to submission for action as this will allow the board to make better-informed decisions.

Officers: President: Israel Castro Cortez, Vice-President: Natasha Garcia, Treasurer: Vacant, Commissioner of Campus Events: Angela Lee,

Publicity and Outreach: Vacant

Senators: Tabitha Romero-Bothi, Nilton Serva, Eliacin Velazquez

Student Representatives: Appointed

Advisor: John Nguyen

Minute Taker: Amata Abatcha

CURRENT ITEMS						
Item#	Topic/Activity	Lead	Time	Outcome		
1.	Call to Order	I. Cortez	1 min.	Information		
	Establishment of Quorum: Roll Call		1:00-1:01			
2.	Approve:	I. Cortez	2 min.	Information/Discussion/		
	a) Agenda: Approval		1:01-1:03	ACTION		
	b) Minutes: Approval of 9.19.16 minutes					
	Business: Reports					
3.	Public Comment: Reserved for members of the public to address the Senate and	I. Cortez	6 min.	Information		
	Senators may respond as summarized below: (no more than 2 minutes on each item)		1:03-1:09			
	* Senators may briefly respond to statements made or questions posed by persons					
	making public comment;					
	* The public may ask question for clarification or make a brief announcement;					
	provide a reference to senate or other resources for factual information; request					
	senate to report back to the public at a later meeting; and/or request an agenda item					
	for future agenda.					
	(Government Code Section 54954.2(a))					
	Officers & Senators Reports/ Updates	I. Cortez	6 min.	Information/Discussion		
	At this time Officers & Senators will give their weekly report.		1:09-1:15			
	Advisor Report	J. Nguyen	5 min.	Information/Discussion		
	At this time the Advisor will give his weekly report and a short presentation		1:15-1:20			
	regarding Shared Governance.					
	Committee Reports	I. Cortez	10 min.	Information/Discussion		
	Senate members will report decisions that were made in their respective committee.		1:20-1:30			

LOS MEDANOS COLLEGE ASSOCIATED STUDENTS SENATE MEETING AGENDA

DATE: 9/26/16 TIME: 1:00 pm – 3:00pm LOCATION: L-106

***Please consider: All proposals should be discussion items prior to submission for action as this will allow the board to make better-informed decisions.

	New Business			
7.	Senator Interview	I. Cortez	10 min.	Information/Discussion
	The Senate will interview the most recent senator applicant: Jeancarlos Alvarado		1:30-1:40	
8.	Senator Appointment	I. Cortez	5 min.	Information/Discussion/
	The Senate will vote on the Approval of Jessica Havelhorst onto the board.			ACTION
9.	Committee Appointments	I. Cortez	5 min.	Information/Discussion/
	The President will appoint every senator to at least one committee based on availability.		1:45-1:50	ACTION
10.	SSCCC General Assembly	J. Nguyen	15 min.	Information/Discussion/
	The Senate will discuss this Fall's General Assembly and select a member of the board to attend SSCCC this semester.		1:50-2:05	ACTION
11.	Debate Society Funding Approval	I. Cortez	5 min.	Information/Discussion/
	The Senate will vote on the approval of the funding request for the Debate Team's		2:05-2:10	ACTION
	expenses.			
12.	Pokémon Go Funding Approval	I. Cortez	5 min.	Information/Discussion/
	The Senate will vote on the approval of the funding request for Pokemon Go, hosted		2:10 -2:15	ACTION
	by Student Life.			
13.	LMC After Dark Request for Support	J. Rocha	10 min.	Information/Discussion
	The Senate will review a request for support by Student Life.		2:15-2:25	
14.	AMSA UC Davis Pre-Health Conference Request for Support	R. Kubota	10 min.	Information/Discussion/
	The Senate will review a request for support by AMSA		2:25-2:35	
15.	Shenanigan's Movie Night @ LMC Request for Support	Y. Rahimi	10 min.	Information/Discussion/
	The Senate will review a request for support by Shenanigans.		2:35-2:45	
16.	Student Activist Event Request for Support	J. Nguyen	10 min.	Information/Discussion
	The Senate will review a request for support by Student Life.		2:45-2:55	
17.	Adjournment or Continue	I. Cortez	1 min	Information/ACTION
			2:55-2:56	